1000 parçaya bölüp denize atıldı! Dalgalar vura vura karaya vurdu… Adeta vahşet

1000 parçaya bölüp denize atıldı! Dalgalar vura vura karaya vurdu… Adeta vahşet

Nadir bir deniz canlısı olan yeşil testere balığı, dünyanın birçok bölgesinde görülen plajlardan birinde vahşi bir şekilde parçalanmış halde bulundu. Bu tür, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınmıştı.

Avustralya'da Cleaverville Nehri'nin kumları üzerinde bulunan ve nesli tükenmekte olan dört yeşil testere balığı, çevrecilerin tepkisine neden oldu. Birincil Sanayiler ve Bölgesel Kalkınma Departmanı (DPIRD) haberdar edildi.

"BARBARCA BİR DAVRANIŞ"

dsadsadsa.jpg

Andre Borell, Envoy Vakfı'nın kurucusu, "Testere balığı avlamak, fildişi için fillerin, çeneleri için beyaz köpekbalıklarının avlanmasından farksızdır. Bu, akılsızca ve barbarca bir davranıştır" şeklinde konuştu.

Vakıf kampanyacısı Rose Marimon ise "Bizim görüşümüze göre, bu tür faaliyetler herhangi bir hayvana zarar verdiğinde kesinlikle kötüdür ve bu insanlar yargılanmalı ve hapse atılmalıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Yeşil testere balığı, Batı Avustralya'da (WA) korunan bir türdür ve aynı zamanda federal mevzuata göre de savunmasız olarak sınıflandırılmaktadır. Bir yetkili, "Yeşil testere balığı, Hint-Pasifik bölgesinin çoğunda balıkçılık ve habitat kaybı nedeniyle ciddi şekilde etkilenmiştir" dedi.

Ancak, sorumlu kişi veya kişiler henüz bulunamadı. Marimon, testere balığı koruma yasasının tüm eyaletlerde daha sıkı bir şekilde uygulanması için federal çevre bakanından daha "caydırıcı" önlemler almasını istedi.

SOYU TÜKENMİŞ OLABİLİR

Yeşil testere balıklarının soyunun tükenmiş olabileceği endişesi de dile getirildi. "Avustralya'da hayvanlar uzun mesafeler yüzebilir ve sadece WA'da bir hayvan öldürüldüğünde, bu olayın Avustralya'nın deniz ekosistemi üzerindeki geniş etkilerini tam olarak bilemiyoruz" diye konuşan Marimon, "Bu hayvanlar üremeye yetecek kadar kalmış olabilir mi?" şeklinde kaygılarını dile getirdi. Aynı zamanda, okyanusun sınırları olmadığını ve hayvanların özgürce dolaşabileceği bir çevre olması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN