137 kişi yaşamını yitirmişti: Şili'de iki kişiye ‘yangın’ gözaltısı

137 kişi yaşamını yitirmişti: Şili'de iki kişiye ‘yangın’ gözaltısı

Şili’de 137 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınlarına ilişkin yapılan incelemelerin ardından yangınları kasıtlı başlattığı şüphesiyle iki kişi gözaltına alındı.

Şili'de şubatta ülkenin orta ve güney kesiminde etkili olan ve 137 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınlarını kasıtlı başlattığı şüphesiyle biri itfaiyeci, diğeri ormancı 2 şüpheli gözaltına alındı.

BBC'nin haberine göre, polis yetkilisi Eduardo Cerna, şubattaki orman yangınlarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin basına açıklama yaptı. Cerna, yangınları kasıtlı çıkardıkları şüphesiyle 2 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanlardan birinin Ulusal Ormancılık Kurumunun yangın söndürme çalışmalarında görev aldığını, diğerinin de itfaiyeci olduğunu aktaran Cerna, bu kişilerin "can kayıplarına yol açan kundaklama" ile suçlandığını kaydetti.

Savcı Osvaldo Ossandon da bölgede çıkan yaklaşık dört yangının birbirine eşit uzaklıkta olduğunu ve yangın çıkarmak için kullanıldığı düşünülen araçların şüphelilerden birinin evinde bulunduğunu ifade etti.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Şili'de şubatta Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda yangın çıktığı belirtilmişti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangında 137 kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Carolina Toha, bazı yangınların "kasıtlı" çıkarıldığını düşündüklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN