Şili'de orman yangınları devam ediyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye yükseldi

Şili'de orman yangınları devam ediyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye yükseldi

Şili'nin turistik sahil kenti Vina del Mar ve Valparasio'da devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 132'e yükseldi. Valparaiso Valisi Rodrigo Mundaca, düzenlediği basın toplantısında, orman yangınları sonucunda 43 bin hektar alanın kül olduğunu ve yaklaşık 15 bin evin yandığını belirterek, "Yangınların kasıtlı çıkarıldığından oldukça eminiz." dedi.

Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 132'ye yükseldiğini bildirdi.

Şili Yasal Sağlık Servisi'nden (SML) yapılan açıklamada, Valparaiso ve Vina del Mar kentlerinde yangınların devam ettiği belirtilirken, yangının "tamamen" kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Toplam 89 cesette kimlik tespitinin tamamlandığını açıklayan SML, 64 cesedin ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

'YANGINLARIN KASITLI ÇIKARILDIĞINA EMİNİZ'

Öte yandan Valparaiso Valisi Rodrigo Mundaca, düzenlediği basın toplantısında, orman yangınları sonucunda 43 bin hektar alanın kül olduğunu ve yaklaşık 15 bin evin yandığını belirterek, "Yangınların kasıtlı çıkarıldığından oldukça eminiz." şeklinde konuştu

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, 3 Şubat'taki açıklamasında, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini belirtmiş, "Yangınlara müdahale etmesi için tüm ekiplerimizi ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdik." diye konuşmuştu.

Şili'de orman yangınları eş zamanlı olarak birçok bölgede etkili olmuş ve kısa sürede yerleşim yerlerine sıçramıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN