15 yaşında kuantum doktoru: Hedefi, insan ömrünü uzatmak

15 yaşında kuantum doktoru: Hedefi, insan ömrünü uzatmak

Belçikalı “çocuk dâhi” Laurent Simons, henüz 15 yaşında kuantum fizik alanında doktora derecesi alarak büyük ses getirdi. Pazartesi günü Anvers Üniversitesi’nde tezini başarıyla savunan Simons, doktorasını tamamladıktan sonra hedefinin “süper insanlar yaratmak” olduğunu açıkladı.

Simons, 12 yaşında Anvers Üniversitesi’nden fizik lisans diploması almıştı. Normalde üç yıl süren programı sadece 18 ayda bitirdi. 8 yaşında lise mezunu olan Simons, ABD ve Çin’deki teknoloji şirketlerinden teklif almasına rağmen ailesi, oğullarının tıp alanında katkı sağlamasını öncelik olarak gördüğü için bu fırsatları geri çevirdi.

BİLİMİ FARKLI ALANLARLA BİRLEŞTİRME

T24'te yer alan habere göre, Laurent’in hedefi, insan ömrünü uzatmak ve biyolojik ölümsüzlüğü mümkün kılmak. Fiziği kimya, tıp ve yapay zekâ ile birleştirme fikriyle tanınan Simons, 9 yaşında Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği eğitimi aldı; ancak mezuniyet sürecindeki anlaşmazlıklar nedeniyle Anvers’te fiziğe yöneldi. Almanya’daki Max Planck Enstitüsü’nde kuantum optik üzerine staj yapan Simons, burada fiziğin tıpla kesişimini araştırdı.

YENİ HEDEF: TIP VE YAPAY ZEKÂ

Doktora savunmasının ardından Münih’e giden Simons, yapay zekâ odaklı tıp bilimleri üzerine ikinci doktora programına başladı. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen bilimsel kariyerine hız kesmeden devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN