8 yıldır alıkonulan kız çocuğu, yürüyecek durumda değil

8 yıldır alıkonulan kız çocuğu, yürüyecek durumda değil

8 yıl önce kaçırılarak kilitli bir odada tutulan kız çocuğu, babasının ihbarı sonucu kurtarıldı. 8 yaşındaki kız, polise verdiği ilk ifadede, daha önce hiç orman görmediğini söyledi.

Almanya'da annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından yaklaşık 8 yıldır kilitli tutulan kız, polis tarafından kurtarıldı.

The Guardian'da yer alan habere göre, Köln kentinde 8 yaşındaki Maria'nın 6 aylıkken; annesi, büyükannesi ve büyükbabası tarafından alıkonuldu ve bu zamana kadar bir odada kilitli tutuldu.

47 yaşındaki annenin, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

"BİR KAT MERDİVEN BİLE ÇIKAMAYACAK DURUMDA"

Yaklaşık 8 yılını Attendorn kasabasında, büyükanne ve büyükbabasının evinde kilitli bir odada geçiren Maria'nın konuşabildiği ve yürüyebildiği ancak 'merdivenleri zar zor çıkabildiği' belirtildi.

Savcı Patrick Baron von Grotthuss, bir kat merdiven çıkamayacak kadar fiziksel olarak zayıf halde bulunan çocuğun dış dünyayla da iletişimi olmadığını dile getirdi.

Maria'nın ifadesinde, 'daha önce hiç orman görmediğini' söylediği kaydedildi.

almanya-kiz-cocugu-kacirma-vakasi.jpg

EŞİNE 'İTALYA'DAYIM' DİYEREK YALAN SÖYLEMİŞ

'Rosemarie G.' adlı anne, Maria yaklaşık 6 aylıkken eski eşine İtalya'ya taşındığını haber veren bir not bıraktı.

Rosemarie G., 2015 yılının ortalarında İtalya'nın güneybatısındaki Calabria bölgesine taşındığını yerel makamlara bildirdi.

Maria'nın babası, 2015 Eylül ayında yetkililere anne ve çocuğu Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Attendorn kasabasına gördüğünü bildirmesinin ardından büyükanne ve büyükbaba sorguya çekildi. Ancak soruşturma sonuçlanmadı.

İHBAR ÜZERİNE YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çocuğun alıkonulduğuna ve kilitli tutulduğuna dair ihbar gelmesi üzerine, temmuz ayında çocuğun nerede olduğu yeniden soruşturuldu.

Annenin akrabaları polislere, Rosemarie G.'nin İtalya'da hiç yaşamadığını ve kendisine Almanya kayıtlı bir sabit hattı aracılığıyla ulaştıklarını söyledi.

Soruşturma kapsamında 8 yaşındaki Maria, 25 bin nüfuslu Attendorn kasabasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN