ABD, Husilere karşı 'savunma saldırıları' düzenlediğini açıkladı

ABD, Husilere karşı 'savunma saldırıları' düzenlediğini açıkladı

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olan ticari gemilere saldırmaya devam ediyor. Son olarak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Husilerin kontrolünde bulunan bölgelerde "yakın tehdit" olduğu belirlenen hedeflere "savunma saldırıları" düzenlediklerini bildirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara tepki gösteren Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana emen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.

Bölgedeki saldırılara karşılık veren ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, CENTCOM'un, bölgedeki ticari ve ABD donanması gemilerine "yakın tehdit" oluşturan gemisavar balistik füzelere karşı "savunma saldırıları" düzenlediği duyuruldu.

Saldırıların "seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve ABD donanması ile ticari gemiler için uluslararası suları daha güvenli hale getirmek" için yapıldığı belirtilen açıklamada, füzelerden birinin Liberya bandıralı İsviçre'ye ait "M/V MSC SKY II" adlı konteyner gemisine isabet ettiği ve gemide hasara yol açtığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN