ABD, İsrail terörüne dur demek için elçi gönderiyor

ABD, İsrail terörüne dur demek için elçi gönderiyor

İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmü devam ederken ABD’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Blinken, Bakan Yardımcısı Amr'ın şiddetten bir çıkış yolu bulmak için iki tarafın da liderleriyle görüşeceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Filistinliler arasındaki durum ve dün geceden beri yaşanan gelişmelerle ilgili ülkesinin derin endişe duyduğunu açıkladı.

Blinken, taraflarla görüşmek üzere kıdemli bir ABD elçisinin İsrail'e gönderileceğini kaydetti.

Basına konuşan Blinken, İsrail ve Filistinlilerle ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı Hady Amr'ın bölgeye giderek "şiddetin dindirilmesi" yönünde çaba göstereceğini ifade etti.

Yaşanan şiddetin iki devlete dayalı çözümden giderek uzaklaşmaya neden olduğunu belirten Blinken, Filistinlilerin de İsraillilerin de güven içinde yaşamayı hak ettiğini söyledi.

Blinken, "Bu konuya odaklanmış durumdayız. ABD iki devlete dayalı çözümü desteklemeye devam ediyor. Bu şiddet bizi bu hedeften uzaklaştırıyor" dedi.

Bakan, Hamas'ın roket saldırılarına karşılık olarak İsrail'in Gazze'ye saldırma hakkını kabul etmekle birlikte, İsrail'i sivil ölümlerinden kaçınmaya çağırdı.

Hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını "rahatsız edici" olarak niteleyen Blinken, "İsrail, halkını korumak için haklı olarak tepki verse de, sivillerin can kaybını önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışma gibi ekstra bir sorumluluğu var" dedi. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN