ABD-Meksika sınır geçişleri açık tutulacak

ABD-Meksika sınır geçişleri açık tutulacak

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. İkili ABD- Meksika sınırındaki göç konusunu tartıştı. Devlet Başkanı Obrador yaptığı açıklamada, ABD’nin düzensiz göç nedeniyle kapattığı 'Meksika sınırındaki geçiş noktalarının açık tutulması' konusunda ABD ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ABD-Meksika sınırında yaşayan yoğun göç hakkında yeni karar alındı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Reuters'ta yer alan habere göre, Devlet Başkanı Obrador yaptığı açıklamada, Meksika ve ABD’nin sınır geçişlerinin açık tutulması konusunda anlaştıklarını belirterek, "Anlaşmaya varıldı, demiryolu geçişleri ve sınır köprüleri durumu normalleştirmek için açılmaya başlandı. Sınır köprülerinde her geçen gün daha fazla hareketlilik var” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu aktaran Obrador, “Kendisi bize, Meksika’ya karşı çok saygılı” ifadelerini kullanarak, Biden’ın düzensiz göçün yoksulluk kaynaklı olduğunu anladığını belirtti.

Biden hükümeti, gelecek yılki ABD’deki başkanlık seçimlerinde önemli bir konu olan düzensiz göçle mücadele için bu ayın başlarında iki önemli demiryolu köprüsü de dahil olmak üzere birkaç geçiş noktasını geçici olarak kapatmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Meksika ziyaretinin ardından ülkeler Venezuelalı, Kübalı, Nikaragualı ve Haitili göçmenlere yönelik bir sponsorluk girişimini güçlendirmeye çalışacaklarını ve göçün temel nedenlerini çözmeye çalışacaklarını söylediler.

Gelecek ay Washington'da tekrar bir araya gelecek olan heyetler ayrıca, ABD'de uzun süredir belgesiz yaşayan İspanyol göçmenlerin durumlarının düzenlenmesini de tartıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN