ABD Senato Üyeleri'nden Biden'a Çin'e seyahat yasağı mektubu

ABD Senato Üyeleri'nden Biden'a Çin'e seyahat yasağı mektubu

ABD'de Cumhuriyetçi beş Senato üyesi, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup yazarak Çin'deki solunum yolları vakalarının artışı nedeniyle seyahat yasağı getirilmesini istedi. Çin'in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu ise iddiaların 'kötü niyetli uydurmalar' olduğunu, Çin'in bunları 'sert bir şekilde reddettiğini' söyledi.

Marco Rubio liderliğinde ABD'nin Cumhuriyetçi beş Senato üyesi, Başkan Joe Biden'a bir mektup yazarak Çin'deki artan solunum yolları hastalıklarına işaret etti. Üyeler ve ABD ile Çin arasındaki seyahatlere yasak getirilmesini talep etti.

Reuters'ın haberine göre üyeler ilettikleri mektupta, "Bu yeni hastalığın oluşturduğu tehditler hakkında daha çok şey bilene kadar ABD ve (Çin) arasındaki seyahatleri derhal sınırlandırmalıyız" dedi.

h2.jpg

'ÇİN'DEKİ HASTALIKLAR OLAĞAN DIŞI DEĞİL'

Rubio'nun yanı sıra senatörler J.D. Vance, Rick Scott, Tommy Tuberville ve Mike Braun tarafından imzalanan mektup, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son dönemde çocuklar arasında görülen tanı konmamış zatürre vakalarına ilişkin bir rapora atıfla, geçen hafta Çin'den konuya ilişkin ayrıntılı bilgi talep etmesinin ardından geldi.

Joe Biden yönetiminden bir yetkili, Çin'deki solunum yolları hastalıklarındaki artışı yakından takip ettiklerini, ancak mevsimsel trendler gördüklerini belirtti. "Hiçbir şey olağan dışı gibi görünmüyor" diyen yetkili, ABD'deki acil servislere gelen kişilerle Çin'deki solunum yolları rahatsızlıkları arasında bir bağ olduğuna dair emare bulunmadığını söyledi.

h3.jpg

'KÖTÜ NİYETLİ UYDURMALAR'

Cumhuriyetçi senatörlerin mektubuna yanıt veren Çin'in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu ise dile getirilen iddiaların 'kötü niyetli uydurmalar' olduğunu belirterek, Çin'in bunları 'sert bir şekilde reddettiğini' söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü''nün (DSÖ) Epidemi ve Pandemi Hazırlığı ve Önlenmesi Departmanı Direktör Vekili Maria Van Kerkhove, bu hafta yaptığı açıklamada, çocuklar arasında artan solunum yolu hastalıklarının, Covid-19 kısıtlamaları döneminde uzak durdukları patojenlerle temasa geçen çocuk sayısındaki artıştan kaynaklanabileceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN