ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi

ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Haseke ve Deyrizor'daki üslerine takviye yolladı. ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'yla bölgedeki üslerini boşaltmış ve petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üsleri bulunuyor. ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Haseke ve Deyrizor'daki üslerine takviye gönderdi.

Son 2 günde ABD güçlerine ait konvoy, Irak ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı'ndan Haseke'ye giriş yaptı. Yaklaşık 15 araçtan oluşan ve sağlık malzemeleri ile ekipmanları taşıyan konvoy, Ömer petrol sahalarındaki ABD güçlerine ait üslere ulaştı.

ABD’ye ait 2 kargo uçağı da dün gece Haseke'nin Harab Cir üssüne iniş yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN