ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: Uygurların daha fazla korunmaya ihtiyacı var

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: Uygurların daha fazla korunmaya ihtiyacı var

Uluslararası Dini Özgürlük (IRF) Zirvesi dün ABD'nin başkenti Washington'da Uygur Zorunlu Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) konulu önemli bir oturumla başladı. Zirveye katılan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Chris Smith Uygurların daha fazla korunmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Uluslararası Dini Özgürlük (IRF) Zirvesi dün Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Chris Smith'in katılımıyla başladı.

Fox News'te yer alan habere göre ABD'nin başkenti Washington'da başlayan zirvenin konusu Uygur Zorunlu Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) oldu.

İki partili yasa, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde (XUAR) üretilen tüm malların , aksi kanıtlanmadıkça, zorla çalıştırılarak üretildiğini varsayıyor. ABD Çalışma Bakanlığı'na göre, Çin'de tahmini 100 bin Uygur ve diğer etnik azınlıktan eski tutuklu, 'yeniden eğitim kamplarında' gözaltı sonrasında zorunlu çalışma koşullarında çalışıyor olabilir.

Uzun süredir insan hakları savunucusu olan ABD Temsilciler Meclis Üyesi Smith, UFLPA'da doldurulması gereken boşluklar olduğunu belirtti. Kanun, herhangi bir kanıt ihtiyacını ortadan kaldırmak için 800 doların altındaki gönderilere izin veriyor ve bazı şirketlerin küçük gönderiler halinde mal ithal ederek düzenlemeden kaçınmasına olanak tanıyor.

Smith yaptığı konuşmada, "Bu kasaların 800 dolar veya daha az olup olmadığını görmek için paketleri kim açıyor? İncelenmiyorlar. Yani bu, düzeltmemiz gereken çok ciddi bir kusur" dedi.

Uygur Amerikalı aktivist ve IRF Zirvesi konuşmacısı Rushan Abbas, Fox News'e mevzuatla ilgili benzer bir görüşü paylaştığını söyledi. "Bunu gerçekten daha güçlü bir şekilde uygulamamız gerekiyor. Çinli şirketler ve diğer birçok şirket hala Uygur halkından kazanç sağlıyor. Malları küçük paketler halinde göndermek için hâlâ UFPLA'de yer alan maddeleri kullanıyorlar" ifadesini kullandı.

si22.jpg

SMİTH, BİDEN İLE GÖRÜŞEN ÇİN LİDERİ CİNPİNG'İ KINADI

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ABD Başkan Joe Biden'ın daveti üzerine Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) konferansı için geçtiğimiz Kasım ayında San Francisco'yu ziyaret etmesinin ardından Smith, Çin lideri kınadı.

Konuyla ilgili açıklamasında Smith, "Bu, belki de şimdiye kadarki en iğrenç kurumsal suiistimal gösterisiydi. İnsanlığa karşı suçlar ve soykırım nedeniyle Lahey'de yargılanması gereken Şi Cinping ile akşam yemeği yemek için büyük miktarlarda para ödediler. Sırf bir pazara erişim için büyük miktarda para verildi. Önce özgür bir Çin'e sahip olalım saha sonra erişim hakkında konuşuruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN