Ukrayna-Rusya savaşının seyrini değiştirebilir: ABD Patriot planında sona geldi

Ukrayna-Rusya savaşının seyrini değiştirebilir: ABD Patriot planında sona geldi

ABD'nin Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi gönderme planında sona gelindiği ileri sürüldü. Kararın bu hafta açıklanması beklenirken konuyla ilgili Beyaz Saray ya da ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken ABD'nin Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi bataryası göndermeye yönelik planında sona yaklaşıldığı ve bu hafta içinde kararın açıklanabileceği iddia edildi.

15 ARALIK İŞARET EDİLİYOR

Amerikan basınının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberlerine göre, Ukrayna liderlerinin Rusya'ya karşı hava savunma sistemi taleplerine karşılık veren ABD yönetimi bu ülkeye Patriot füze savunma sistemi bataryaları göndermeyi düşünüyor. Planda sona yaklaşıldığını belirten yetkililer, söz konusu onayın bu hafta bitmeden verileceğini ve resmi duyurunun 15 Aralık'ta yapılabileceğini kaydetti.

EMEKLİ ALBAY: BAŞA ÇIKABİLECEKLER

Konuyla ilgili Beyaz Saray ya da ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Trump döneminde Beyaz Saray’da Ukrayna politikasını yöneten emekli Yarbay Alexander Vindman, "Bu çok ama çok önemli. Bunlar (patriotlar), özellikle Ruslar İran'dan kısa menzilli balistik füzeler getirirse, Ukraynalıların karşılaştığı birçok farklı zorlukla başa çıkabilecekler” dedi.

Vindman, Patriot ekipmanı Ukrayna'ya gönderilmeden önce Ukrayna kuvvetlerinin muhtemelen Almanya'da eğitileceğini belirten Vindman, eğitimin birkaç ay sürebileceğini söyledi. İsmini vermek istemeyen iki yetkili, duyurunun Perşembe günü gelebileceğini, ancak ABD Başkanı Joe Biden ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’den resmi onay beklendiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN