Kuzey Kore’den bir haftada dördüncü füze denemesi

Kuzey Kore’den bir haftada dördüncü füze denemesi

Hafta başında başlayan ABD ve Güney Kore iş birliğinde düzenlenen askeri tatbikatlar devam ederken, Kuzey Kore, balistik füze denemelerine hız verdi. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, son bir haftada dördüncü füzesini ateşledi.

ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatlar düzenlemesiyle, Kuzey Kore’nin balistik füze testleri hız kazandı. Güney Kore’den askeri yetkililer, Kuzey Kore’nin bu hafta dördüncü kez kısa menzilli bir balistik füze ateşlediğini bildirdi.

SAHİL GÜVENLİKTEN DENİZCİLERE UYARI

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ordumuz, Kuzey Pyongan eyaletindeki Tongchang-ri bölgesi çevresinden Japon Denizi’ne doğru atılan bir kısa menzilli balistik füze tespit etti. Ordumuz, ABD ile yakın işbirliği içinde tam bir hazırlık duruşunu sürdürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'den balistik füze fırlatıldığını açıklarken, ülkenin sahil güvenliği, gemileri füze konusunda uyararak "düşmüş" olabileceğini kaydetti.

11 GÜNLÜK TATBİKAT DEVAM EDİYOR

ABD ve Güney Kore, son aylarda çok sayıda yasaklı silah testi gerçekleştiren Kuzey Kore'den gelen askeri ve nükleer tehditler karşısında savunma işbirliğini hızlandırırken, iki ülke, şu anda Özgürlük Kalkanı olarak duyurulan 11 günlük tatbikatlarını sürdürüyor.

Kuzey Kore, tüm bu tatbikatları işgale prova olarak değerlendiriyor ve yanıt olarak "ezici" bir eylemde bulunacağı konusunda uyarılarda bulundu. Kuzey Kore'nin devlet tarafından yönetilen KCNA, kısa menzilli balistik füze fırlatılmasını ABD ve Güney Kore'nin devam eden "çılgınca" tatbikatlarına bir yanıt olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN