Kim Jong-un işinin başında: Kuzey Kore ‘nükleer füze tatbikatları’ yapıyor

Kim Jong-un işinin başında: Kuzey Kore ‘nükleer füze tatbikatları’ yapıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, ortak askeri tatbikatlarına devam eden ABD ve Güney Kore'ye bir uyarı olarak nükleer saldırı simülasyonu yapan tatbikatları denetlediği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta 4 balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore, nükleer silahlara yönelik çalışmalarına tam gaz devam ederken, devlet ajansı KCNA, cumartesi ve pazar günkü tatbikatların ülkenin "caydırıcılık ve nükleer karşı saldırı kabiliyetini" artırmak için yapıldığını belirtti ve ABD ve Güney Kore'yi kendilerine karşı "açık bir savaş” girişiminde bulunmakla suçladı.

KCNA’nın haberinde, "Tatbikat aynı zamanda gerçek bir savaş reaksiyonu gösterme ve saldırı için tatbikatlarını genişleten düşmana daha güçlü bir uyarı gönderme konusundaki daha sert irademizi göstermeyi amaçladığı" ifadelerinde bulunuldu.

‘HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’

KCNA, tatbikatlarda, sahte nükleer savaş başlığı ile donatılmış bir balistik füzenin taktik nükleer saldırı senaryosu altında hedefi vurmadan önce 800 kilometre uçtuğunu bildirdi. Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Kuzey Kore'nin nükleer programında önemli teknolojik ilerlemeler kaydettiğini söylerken, ayrıntı vermedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, tatbikatların ordunun savaş kabiliyetini geliştirdiğini söyledi ve orduyu "her an ani ve ezici bir nükleer karşı saldırıya" hazır olmaya çağırdı. KCNA'nın aktardığına göre, "Düşmanların Kuzey Kore’ye karşı saldırganlık hamlelerini her zamankinden daha belirgin hale getirdiği mevcut durum, ülkemizin nükleer savaş caydırıcılığını katlanarak güçlendirmesini acilen gerektiriyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN