Kuzey Kore medyasından çarpıcı iddia: 800 bin kişi ABD’ye karşı savaşmak için orduya başvurdu

Kuzey Kore medyasından çarpıcı iddia: 800 bin kişi ABD’ye karşı savaşmak için orduya başvurdu

ABD ve Güney Kore ortaklığında gerçekleşen askeri tatbikatlar devam ederken, Kuzey Kore’nin devlet medyası, yaklaşık 800 bin kişinin ABD'ye karşı savaşmak için orduya kaydolduğunu iddia etti.

Rodong Sinmun gazetesinin bildirdiğine göre, ülke genelinde yaklaşık 800 bin kişi, ABD'ye karşı orduya kaydolmak veya yeniden askere gitmek için başvurdu.

KRİTİK ZİYARET ÖNCESİ FÜZE

Kuzey Kore medyasındaki iddia, Kuzey Kore'nin devam eden ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarına yanıt olarak Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesini (ICBM) fırlatmasının ardından geldi.

Kuzey Kore, Güney Kore liderinin nükleer silahlı Kuzey Kore'ye karşı koymanın yollarını tartışan bir zirve için Tokyo'ya uçmasından saatler önce, ICBM'yi Kore yarımadası ile Japonya arasındaki denize ateşledi.

‘GERİLİMİ ARTIRIYORSUNUZ’ SÖYLEMİ

Kuzey Kore'nin balistik füzeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca yasaklandı ve fırlatma Seul, Washington ve Tokyo'daki hükümetler tarafından kınandı.

Güney Kore ve ABD kuvvetleri, Kuzey'in artan tehditlerine karşı koymak için 2017'den beri görülmemiş bir ölçekte düzenlenen "Özgürlük Kalkanı 23" adlı 11 günlük ortak tatbikatlara pazartesi günü başlarken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore'yi askeri tatbikatlarla gerilimi artırmakla suçladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN