Kuzey Kore: ABD tatbikatı 'savaş ilanı' anlamına geliyor

Kuzey Kore: ABD tatbikatı 'savaş ilanı' anlamına geliyor

Kuzey Kore, son füze denemelerinin kınanması için ABD diplomatlarının Birleşmiş Milletler'e baskı yapmasına sert bir yanıt vererek ABD'nin Kuzey Kore sınırına yakın askeri hamlelerinin bir "savaş ilanı" olarak değerlendireceği konusunda uyardı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden Kwon Jeong-geun, Washington'un Pyongyang'ın son balistik füze fırlatmalarını kınamak için bir önlem önerdiği bu hafta başlarında düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısını protesto eden bir açıklama yaptı.

‘KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZIN İHLALİ’

Böyle bir hareketin "devletin kendini savunma hakkının açık bir ihlali" olacağını söyleyen Kwon, "BM Güvenlik Konseyi içtenlikle Kore Yarımadası'nda barış ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmayı planlıyorsa, ABD ile Güney Kore arasında stratejik varlıkların konuşlandırılması ve büyük ölçekli ortak askeri tatbikatlar gibi askeri gerilimi tırmandırma eylemlerini kınamak zorunda” dedi.

Yetkili, bu eylemlerin uluslararası toplum tarafından büyük ölçüde "görmezden gelindiğini" belirterek, Kuzey Kore'nin endişelerinin dikkate alınmaması durumunda "karşı önlemler" konusunda uyarıda bulundu. Kwon, “ABD protesto ve uyarılarımıza rağmen Kuzey Kore’ye yönelik düşmanca ve provokatif uygulamalarını sürdürürse, bu bir savaş ilanı olarak değerlendirilebilir" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN