ABD ve Güney Kore’nin tatbikatları devam ediyor

ABD ve Güney Kore’nin tatbikatları devam ediyor

Kuzey Kore’nin füze denemelerinin artmasıyla başlanan ABD ve Güney Kore’nin ortak tatbikatları tüm hızıyla devam ediyor. Ülke medyası, iki taraftan savaş ve çıkarma gemileri, hayalet uçaklar, saldırı helikopterleri ve binlerce askerin katılımıyla geniş çaplı askeri çıkarma tatbikatı düzenlediği bildirildi.

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının haberine göre, ABD ve Güney Kore'nin mart başlarında başlattığı Ssangyong (İkiz Ejder) adlı tatbikatın Seul'un 272 kilometre güneydoğusundaki Pohang kenti ve çevresinde sürüyor.

‘BÖLGESEL BARIŞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN’

Savaş gemileri, çıkarma gemileri, hayalet uçaklar, saldırı helikopterleri ve iki taraftan binlerce askerin katıldığı çıkarma tatbikatı, Güney Kore ve ABD savaş uçaklarının müttefik kuvvetlerin amfibi manevralarının önünü açmak için düşman mevzileri olarak belirlenen bir bölgeyi bombalamasıyla başladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı General Kim Seung Kyum, Güney Kore-ABD Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Başkanı Orgeneral Paul LaCamera, Seul Donanma Operasyonları Komutanı Oramiral Lee Jong Ho ve diğer yetkililerin de hazır bulunduğu tatbikatın bir kısmında da Güney Kore ve ABD güçleri denizden çıkarma yaptı.

ABD 13. Deniz Sefer Birimi’nde iletişim stratejisi ve operasyonlardan sorumlu Yüzbaşı Kevin Buss, tatbikatın, müttefiklerin bölgesel barış için yeteneklerini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

‘PROVOKASYONA CEVAP VERECEĞİZ’

Güney Kore donanmasından Albay Yoo Chang Hoon ise "Tatbikat, kararlı muharebe duruşumuzu ortaya koyarken Güney Kore ve ABD Deniz Kuvvetlerinin herhangi bir düşman provokasyonunu anında cezalandırabilecek müşterek savunma duruşunu daha da güçlendirecektir" dedi.

ABD ve Güney Kore, 5 yıl aradan sonra ilk Ssangyong tatbikatını bu ay başlarında başlatmıştı. Güney Kore'nin önceki Devlet Başkanı Moon Jae In yönetiminin Güney ve Kuzey Kore arasındaki yakınlaşma çabaları nedeniyle tatbikat 2018'den bu yana yapılmamıştı. Son tatbikatın ise 3 Nisan’a kadar devam edeceği söyleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN