Kuzey Kore’den gizli silah: Radyoaktif tsunami yaratıyor

Kuzey Kore’den gizli silah: Radyoaktif tsunami yaratıyor

ABD ve Güney Kore ordusunun bölgenin tansiyonunu yükselten ortak tatbikatları sürerken, Kuzey Koreli yetkililer gizli silahını duyurdu. Açıklamaya göre, ülke ordusu denizaşırı kullanılabilecek ve aynı zamanda nükleer kapasiteye sahip "radyoaktif tsunami" oluşturabilecek su altı dronunu test ediyor.

Kuzey Kore’nin KCNA ajansında yayınlanan habere göre, "gizli silah" olarak adlandırılan su altı dronu, Güney Hamgyong kentine bağlı Riwon bölgesinden denize bırakıldı. Korece "tsunami" anlamına gelen "Haeil" adı verilen dron, denize bırakıldığı bölgeden 80 ila 150 metre derinlikte 59 saat 12 dakikalık seyrin ardından doğu sahillerinde patlatıldı.

test-gorun.jpg

Dronun, "süper ölçekli radyoaktif tsunami oluşturarak düşman gemilerine ve limanlarına saldırmak için tasarlandığı" belirtilirken, limandan veya gemilerden denize bırakılarak kullanılabiliyor.

‘CAYDIRICILIK KABİLİYETİNİ ARTIRMAK İÇİN’

Dronun testlerine eşlik eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin "sınırsız caydırıcılık kabiliyetini" fark etmelerini sağlamak için "saldırı eylemlerinin" yapılması gerektiğini belirterek, ABD ve Güney Kore'yi "sorumsuzca" yürüttükleri askeri tatbikatları durdurmaları konusunda uyardı.

Kuzey Kore'nin geliştirdiğini iddia ettiği son silahın, ABD'nin kıyı şehirlerini yok edebilecek radyoaktif okyanus dalgaları ve nükleer tsunamiler üretme yeteneğine sahip olduğu öne sürülen Rus Poseidon torpidolarına benzediği düşünülüyor.

‘PERVASIZ PROVOKASYONLARIN BEDELİNİ ÖDEYECEK’

Güney Kore merkezli Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, “Nükleer silahlarını her geçen gün geliştirdiğini ve benzeri görülmemiş yoğunlukta füze provokasyonları yapıyor. Kuzey Kore'nin pervasız provokasyonlarının bedelini ödemesini sağlayacağım. Hükümetimiz ve ordumuz, Kuzey Kore'nin nükleer silah geliştirmeye devam etmesi ve füze provokasyonları karşısında Güney Kore Üç Eksenli Savunma Sistemi'ni önemli ölçüde güçlendirecek ve Güney Kore, ABD ve Japonya arasındaki güvenlik işbirliğini daha da sağlamlaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN