ABD’de 77 Demokrat, ‘Elon Musk karşıtı’ kampanya başlattı

ABD’de 77 Demokrat, ‘Elon Musk karşıtı’ kampanya başlattı

ABD’de Demokratlar, Trump’ın danışmanlarından Elon Musk’a karşı kampanya başlattı. 77 Demokratın Trump’a yazdığı mektupta, Musk’ın 30 Mayıs’a kadar istifasını beklediklerini ve şirketlerinden istifa etmeden "özel hükümet çalışanı" olarak göreve dönmemesi gerektiği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki 77 Demokrat, Başkan Donald Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk'ı "yönetimden ayrılmaya zorlayacağı" belirtildi.

ABD merkezli Axios’ta yayınlanan habere göre, ‘Musk karşıtı’ kampanyada Demokrat üyeler, Trump'a yazdıkları mektupta "Yönetiminizden Musk'ın 30 Mayıs'a kadar istifasını, yasa gereği tüm karar alma yetkisini devredeceğini açıkça belirten acil kamu açıklaması talep ediyoruz" diye kaydetti.

DAYANAK NOKTASI O MADDE

Mektupta Musk'ın, "Tesla ve SpaceX dahil şirketlerinden çekilmeden bir yıl boyunca "özel hükümet çalışanı" olarak geri dönmesine izin verilmeyeceği vurgulandı. Haberde, başlatılan kampanya için "özel hükümet çalışanlarının 130 günden fazla hizmet vermemesi yönündeki yasal gerekliliğin" dayanak gösterildiği belirtildi.

Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Greg Casar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yasa gereğince Elon Musk, 30 Mayıs'a kadar görevden alınmalı" paylaşımında bulunarak Trump'a net mesaj gönderdiklerini bildirdi. Casar, "Zaman geçiyor, yasa açık. İnsanlar izliyor. Elon Musk'ı kovun" diye ekledi.

ABD basınına açıklamasında Cumhuriyetçiler üzerindeki kamuoyu baskısının 30 Mayıs'a kadar artacağını ileri süren Casar, Demokratların "emre amade yasal ve politik araçlarla kamuoyu baskısının tüm gücüne" sahip olduklarını savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN