ABD’de ahır patlaması: 18 bin inek öldü

ABD’de ahır patlaması: 18 bin inek öldü

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan bir mandırada patlama oldu. Yetkililer, patlamanın tesisteki metan gazı kaynaklı olabileceğini belirterek feci olayda bir kişinin yaralandığını ve neredeyse 18 bin ineğin öldüğünü bildirdi.

Teksas eyaletinin Dimmitt kasabasının yakınlarında bulunan Southfork Dairy Çiftliği’ndeki patlamada, yerel güvenlik güçleri patlamada bir kişinin alevler içindeki binadan çıkartıldığını ancak 18 bin kadar ineğin öldüğünü ifade etti.

10 YILDA 6,5 MİLYON HAYVAN ÖLDÜ

Washington merkezli hayvan hakları sivil toplum kuruluşu Hayvan Sağlığı Enstitüsü (AWI), olayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu trajik olay, AWI'nin ahır yangınlarını ilk kez takip etmeye başladığı 2013'ten bu yana sığırların karıştığı en ölümcül ahır yangını. Çiftlikler, sağduyulu yangın güvenliği önlemlerini benimseyerek hayvanları korumak için daha fazlasını yapmalı” şeklinde kaydetti.

Yangının kesin nedeni araştırılırken, AWI, her yıl yüzbinlerce çiftlik hayvanını öldüren ahır yangınlarını önlemek için federal yasa çıkarılması çağrısı yaptı. Verilere göre, son on yılda, çoğu kümes hayvanları olmak üzere yaklaşık 6,5 milyon çiftlik hayvanı bu tür yangınlarda can verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN