ABD'de çalıntı araç kovalaması enkaz altında bitti! Durduramayınca olanlar oldu...

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı olan Baltimore şehrinde bir şahıs, çalıntı araç ile önce bir yaya daha sonra da bir otomobile çarparak ortalığı savaş alanına çevirdi. Ancak bir binaya çarparak durabilen araç binayı da yerle bir etti. O anlar ise bölgede bulunan güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

ABD'de çalıntı bir otomobil ile polislerden kaçan bir şahıs bir binaya, bir otomobile ve bir de yayaya çarparak ortalığı savaş alanına çevirdi.

Akıllara durgunluk veren dehşet verici görüntüler geçtiğimiz ay gerçekleşti. Görüntülerde çalıntı olduğu gidişinden dahi belli olan otomobil, Baltimore'da tozu dumana kattı. Bir otomobil, bina ve yayaya ciddi şekilde zarar veren sürücüyü ise ancak harabeye çevirdiği bina durdurabildi.

baltimore-alfred-fincher-dead.jpg

ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre olay 8 Şubat'ta, polislerin çalıntı olduğundan şüphelenmesi sonucu durdurmak istedikleri bir sürücünün bölgeden kaçmaya çalışması ile gerçekleşti. Dehşet veren o yıkıcı kazayı ise Maryland Başsavcılığı sosyal medya hesabından paylaştı.

Kameralara yansıyan görüntülerde oldukça hızlı ilerleyen bir otomobilin kırmızı ışıkta geçerek önce bir otomobile daha sonrasında da bir yayaya çarparak önünde bulunan binaya girdiği görülüyor. Boş olduğu iddia edilen bina ise şiddetli şekilde duvara çarpan iki otomobile ve yayanın üzerine yıkıldı.

54 YAŞINDAKİ YAYA HAYATINI KAYBETTİ

Maryland Başsavcılığı yaptığı açıklamalarda, aracın çarptığı 54 yaşındaki Alfred Fincher'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini doğrularken çalıntı olduğu iddia edilen aracın sürücüsü ise tutuklandı. Olay hakkında paylaşılan raporlara göre ise zanlı Shawn Lee Brunson'ın da olayın hemen ardından ilgili suçlarla suçlandığı belirtildi.

Öte yandan, CBS Baltimore, kazaya karışan 2 otomobil ve bir yayanın haricinde de 3 kişinin daha yaralandığını belirtti. Bölgeye ulaşan polis ekiplerinin zanlıyı elleri havada bir şekilde araçtan çıkartmaya çalışırken yıkılan binanın enkazında kalan yaralı insanlara da ulaşılmaya çalışıldığı görüntülendi.

baltimore-dehset-verici-kaza.jpg

DURDURMAYA ÇALIŞTIKTAN SONRA OLAN OLDU

Bir diğer yandan, Başsavcılık tarafından ortaya atılan bir başka iddiada ise kimliği henüz belirlenemeyen bir şahsın zanlı Lee Brunson'ın durdurulmaya çalışıldığı esnada memur Devin Yancy'e "bırakın girsin" dediği belirtildi. Şahsı durdurma çalışmalarının hemen ardından ise o dehşet veren görüntüler meydana geldi.

MEMURLAR ARACI DURDURMAK YERİNE TAKİP ETMEK İLE SUÇLANDI

Baltimore Sun gazetesinin ulaştığı bilgilerde, Baltimore Polisi Komiser yardımcısı Richard Worley'in, kaza ile alakalı düzenlenen basın toplantısında aracın durdurulmasının başarısız olmasının ardından memurların aracın peşinden koşmadığını, bunun yerine aracı "durdurmaya" çalıştığını belirtti. Fakat kazada hayatını kaybeden Fincher'ın ailesi ve avukatları ise memurları aracı durdurmak yerine takip etmek ile suçladı.

baltimore-polisi.jpg

POLİSLERE KOVALAMACADA POLİTİKA ENGELİ

Dikkat çeken bir başka şey ise Baltimore Polisinin politikaları oldu. Baltimore Polis politikasına göre ilk ihlalin araba hırsızlığını da kapsayan "mülk suçu" olması durumunda memurların aracı/zanlıyı kovalamasına izin verilmediği belirtildi. Ancak, eğer şüphelinin eylemleri ölümcül bir tehdit veya ciddi bir yalanama riski oluşturuyorsa, zanlının/aracın kovalanmasına izin verildiği belirtiliyor. Özet olarak, bu ve benzeri durumlarda aracı kovalamadan önce birçok faktörün hesaba katıldığı iddia edildi.

Maryland Başsavcılığı ise aracı durdurma girişimlerinin ardından bu olayların meydana geldiğini açıkladı. O anlar ise bölgedeki trafik güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi.