ABD'de hasta nakil uçağı düştü: 4 kişi hayatını kaybetti

ABD'de hasta nakil uçağı düştü: 4 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Arizona eyaletinde, hasta nakli için kullanılan küçük bir uçağın düşmesi sonucu iki pilot ve iki sağlık çalışanı olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirdi. Yerel yetkililer ve ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ABD’nin Arizona eyaletinde, hasta nakli için kullanılan küçük bir uçak iniş sırasında düştü. Kaza sonucunda uçakta bulunan 4 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki yetkililer, kazanın nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.

NAVAJO TOPLULUĞU POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Kaza, yerel saatle öğle saatlerinde Arizona’nın Chinle bölgesi yakınlarında meydana geldi. Bölgenin yerli topluluklarından Navajo Milleti Polisinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir hastayı nakletmek üzere yola çıkan uçağın iniş yaparken düştüğü belirtildi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), uçakta iki pilot ve iki sağlık çalışanının bulunduğunu doğruladı. Düşen uçağın "Beechcraft" tipi olduğu ve kazanın hemen ardından ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından incelemeye alındığı bildirildi. NTSB, kazanın kesin nedenini ortaya çıkarmak için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN