ABD’de korkunç hortum 23 can aldı

ABD'nin Mississippi eyaletinde meydana gelen hortum ve şiddetli fırtınalar nedeniyle şimdiye kadar 23 kişinin öldüğü bildirilirken, toplam yaralı ve kayıp sayısı henüz bilinmiyor.

ABD’nin Mississippi eyaletinde hızı saatte 113 kilometreye kadar ulaşan hortum ve fırtına felakete yol açtı. Hortumun ardından ortaya çıkan tablo, afetin vahametini ortaya koyarken, görüntüler, ağaçların, evlerin ve çatıların yerinden uçtuğunu gösterdi.

Eyalet genelinde ilçelerde bir dizi hortum uyarısı yayınlayan Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı, Sharkey ve Humphreys ilçelerinde arama kurtarma operasyonlarının sürdüğünü aktardı.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mississippi Valisi Tate Reeves, hortumdan etkilenenler için tıbbi desteğe başladıklarını, ambulans ve diğer acil durum araçlarını artırdıklarını belirterek, arama ve kurtarma faaliyetlerinin aktif olduğunu söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), yerel saatle 20.50 civarında Silver City ve Rolling Fork'ta hortum rapor edildiğini bildirirken, yetkililer hortumun Tchula'nın kuzeybatısına doğru ilerlediğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir