ABD’de lise mezuniyetinde silahlı saldırı: 2 ölü

ABD’de lise mezuniyetinde silahlı saldırı: 2 ölü

Bireysel silahlanmanın en yüksek seviyelere ulaşan ülkelerden biri olan ABD'de silahlı saldırı olayları meydana gelmeye devam ediyor. Virginia eyaletinde düzenlenen bir lise mezuniyetine silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

Son yapılan araştırmalar sonucunda ABD'de her 11 dakikada bir kişinin silahlı şiddet sonucu hayatını kaybettiği biliniyor. Bireysel silahlanmanın artış gösterdiği son yıllarda saldırı olayları da sık yaşanmaya devam ediyor. ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Richmond ilçesinde yer alan Virgina Commonwealth Üniversitesi’ndeki kampüste Hugueonet Lisesi öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin birinin 18, diğerinin ise 36 yaşında olduğu ifade edildi.

ŞÜPHELİ 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis saldırılarla ilgili şüpheli bir kişiyi gözaltına alırken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Saldırganın 4 adet tabanca kullandığı ve tabancılara polis tarafından el koyulduğu bildirildi. Kampüste yapılacak diğer liselerin mezuniyet törenleri de iptal edildi.

Richmond Polis Şefi Rick Edwards, saldırganın hem cinayetten hem de diğer suçlardan yargılanacağını belirterek, “Böyle bir kalabalığın içinde saldırı düzenlendiğinde olan masum insanlara oluyor. Açıkçası burası daha güvenli olmalıydı. Birisinin buraya silahıyla beraber gelip toplumumuza saldırarak terör estirmesi inanılmaz bir şekilde çok trajik” dedi.

279. SİLAH SALDIRI

Öte yandan bu tür okul saldırıları 2023 yılından beri ABD’de okullarda, alışveriş merkezlerinde ve ibadethanelerde düzenlenen 279. silah saldırısı olarak belirtiliyor. Bu saldırılarda genellikle 4’ten fazla kişi hayatını kaybediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN