ABD'de silah sesleri susmuyor! İlkokula saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silah sesleri susmuyor! İlkokula saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti

Silahlı saldırılar ABD'de can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentinde bir ilkokula yönelik silahlı saldırıda 3'ü çocuk en az 6 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından açıklama yapan Başkan Biden, Kongre'ye silahlanma düzenlemeleriyle ilgili reform yapılması çağrısında bulundu.

Bireysel silahlanmanın yasal olduğu ve bu durumun sık sık tartışıldığı ABD'de silahlı saldırıların sonu gelmiyor. ABD hükümeti, konuyla ilgili hala net bir tavır almazken, son olarak Tennessee eyaletine bağlı Nashville şehrinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan ilkokuluna silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

1-007.jpgSaldırıda çocuklarını kaybeden bir aile

Metro Nashville Polis Departmanı, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunan saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi. Polis, okul çevresinde önlem aldı.

resimid-226812911-22681291.jpg

BIDEN: SİLAH SATIŞINDA DÜZENLEME YAPILMALI

ABD Başkanı Joe Biden, "iğrenç" ve "bir ailenin en kötü kabusu" şeklinde tanımladığı saldırıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

1-008.jpgABD Başkanı Joe Biden

Başkan Biden, saldırı silahlarının yasaklanması ve silah satışında kapsamlı bir sabıka kaydı kontrolünün yapılmasını öngören kararnamesinin önemine değinerek, Kongre'ye silahlanma düzenlemeleriyle ilgili reform yapılmasını öngören yasanın geçirilmesi çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN