ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'nin Virginia eyaletinde bir üniversite kampüsünde silahlı saldırı meydana geldi. İlk belirlemelere göre, saldırı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yerel Polis 2 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Üniversite polisi, Twitter'dan yayınladığı mesajda, Pazar günü geç saatlerde Virginia Üniversitesi kampüsünde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişinin öldüğünü ve iki kişinin yaralandığını söyledi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, üniversite polisi, öğrenci olan Christopher Darnell Jones'u şüpheli olarak belirledi ve çok sayıda kurumun aktif bir arama yaptığını duyurdu.

Yetkililere göre Jones'un "bordo ceket, kot pantolon ve kırmızı ayakkabılar" giydiği ve siyah bir SUV kullanıyor olabileceği belirtildi.

Üniversitenin başkan yardımcısı tarafından öğrenci birimine gönderilen bir e-posta, tüm öğrencilerin güvenlik aramalarını ve durum aktif kalırken yerinde barınma komutlarını takip etmelerini tavsiye etti.

Saldırı, son yıllarda ABD kolej ve lise kampüslerinde yaşanan silahlı şiddet dalgasının sonuncusu.

Kan dökülmesi, Anayasanın İkinci Değişikliğinin silah taşıma hakkını garanti altına aldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde silahlara erişimin daha sıkı kısıtlamaları konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN