5 ülkeden vatandaşlarına 'ABD' uyarısı: Yanlış zamanda yanlış yerde olabilirsiniz

5 ülkeden vatandaşlarına 'ABD' uyarısı: Yanlış zamanda yanlış yerde olabilirsiniz

ABD'de son üç yılda iki bine yakın silahlı saldırı yaşandığı tespit edildi. Açıklanan verinin ardından Avustralya, Kanada, İngiltere, Almanya ve Japonya; ABD'ye seyahat planlayan vatandaşlarını silahlı saldırı konusunda uyardı. Kanada hükümeti, "Yanlış zamanda yanlış yerde olabilirsiniz" şeklinde bir uyarı yayımladı.

ABD'de kâr amacı gütmeyen Silahlı Şiddet Arşivi (GVA) kuruluşu, ABD'de 4 ve daha fazla kişinin vurulduğu silahlı saldırılarla ilgili bir istatistik yayımladı. Buna göre, 2020’den bu yana ABD'de her yıl 600 civarında toplu silahlı saldırı gerçekleşti.

TRT'de yer alan habere göre; bu vahim tablo karşısında batı ülkeleri de ABD'ye gidecek vatandaşlarına uyarı mesajları yayımladı. CNN, ABD’nin turizm trafiğinde etkili olan Avustralya, Kanada, İngiltere, Almanya ve Japonya'nın vatandaşları için yaptıkları uyarıları derledi.

'YANLIŞ ZAMANDA YANLIŞ YERDE OLABİLİRSİNİZ'

Avusturalya hükümeti, ABD'yi ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarını,
"bu ülkede şiddet içeren suçların, Avustralya'dan daha yaygın olduğu" şeklinde uyardı.

Kanada hükümeti, "Yanlış zamanda yanlış yerde olabilirsiniz" uyarısı yaparken, Japonya ve Almanya silahlı suçların artışına dikkati çekti. Yeni Zelanda ise ABD'ye seyahat uyarı seviyesini 2'ye yükselterek "terör tehdidi sebebiyle tedbiri artırın" uyarısında bulundu.

Son olarak Virginia Chesapeake kentinde bir süpermarkette düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, Başkan Biden ve eski başkan Obama gerekli adımların atılması çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN