ABD'de tarihi kar fırtınasında ölü sayısı artıyor

ABD'de tarihi kar fırtınasında ölü sayısı artıyor

ABD'de "son 40 yılın en büyüğü" olduğu belirtilen kar fırtınası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50'ye yaklaştı. Kentin tarihindeki en kötü fırtına olarak belirtilen felaket ile ilgili ABD Başkanı Biden bölgede acil durum ilan etti.

ABD'yi etkisi altına alan kar fırtınası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50'ye yaklaştı. ABD Başkan Biden bölgede acil durum ilan ederken New York eyaletinin Erie County ilçesi Belediye Başkanı Marc Poloncarz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "muhtemelen hayatımızdaki ve kentin tarihindeki en kötü fırtına" ifadelerini kullandı.

DW'de yer alan habere göre; yetkililerin verdiği bilgilere göre kar fırtınası nedeniyle ülke genelinde 49 kişi yaşamını yitirdi. Amerikan ABC televizyonu, kar fırtınası "Elliott" sonucu ülke genelinde 51 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken NBC televizyonu ise ölü sayısını 56 olarak verdi.

64208747-906

VATANDAŞLARA EVDE KALMA ÇAĞRISI

Kutup soğuklarının etkili olduğu eyaletlerden New York'un Valisi Kathy Hochul, "tarihi kar fırtınası" olarak nitelendirdiği şiddetli tipinin henüz etkisini yitirmediğini belirterek halka evde kalma çağrısı yaptı. Hochul, kar fırtınasının şiddetini kaybetmesine rağmen, "dışarıda olmanın hâlâ tehlikeli" olduğunu belirtti. New York eyaletinin birçok bölgesinde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu ifade eden Vali, yeni yağışlarla birlikte kar kalınlığının 30 santimetre daha artmasını beklediklerini kaydetti. Bölgede, Salı gününden itibaren dondurucu soğuk ve kar fırtınasının etkisini kaybetmesi bekleniyor.

64216064-906

BIDEN ACİL DURUM İLAN ETTİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden New York eyaletinde acil durum ilan ederek 23 Aralık'tan beri devam eden fırtınadan kaynaklanan olumsuz koşulları gidermek için eyalete federal düzeyde yardım edilmesi talimatı verdi. Biden'ın talimatı ile yardım ve kurtarma çalışmalarının koordinasyonunda Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) yetkili olacak.

63821944-906

KAR FIRTINASI BUFFALO'YU VURDU

Dondurucu soğuk ve kar fırtınasının en etkili olduğu kentlerden biri New York eyaletinin batısındaki Buffalo oldu. Caddelerin kar nedeniyle kapandığı kentte, hafta sonunda saatlerce elektrik verilmedi, yaşamını yitirenler araçlarında veya sokaklarda kar yığınlarının altında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN