ABD'den 8 Afrika ülkesinden seyahatleri durdurma kararı

ABD'den 8 Afrika ülkesinden seyahatleri durdurma kararı

ABD yönetimi, "Omicron" adı verilen yeni koronavirüs mutasyonu nedeniyle 8 Afrika ülkesinden uçuşların 29 Kasım'dan itibaren durdurulmasına karar verdi.

Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni koronavirüs mutasyonu Omicron'a karşı birçok ülkede tedbirlerini arttırıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Omicron mutasyonuna karşı yaptığı açıklamada, "Baş tıbbi danışmanım Dr. Tony Fauci ve Kovid-19 müdahale ekibimizin üyeleri tarafından Güney Afrika'da yayılan Omicron mutasyonu hakkında bilgilendirildim. Daha fazla bilgiye sahip olana kadar ihtiyati tedbir olarak Güney Afrika ve diğer 7 ülkeden havayolu ulaşımını kısıtlıyorum" ifadelerini kullandı. Biden, kısıtlamaların 29 Kasım'da yürürlüğe gireceğini kaydetti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, kısıtlama getirilen diğer ülkelerin Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi olduğu belirtildi. Bu ülkelerden yalnızca ABD vatandaşlarının seyahat etmesine izin verilecek.

HATIRLATMA DOZU ÖNERİSİ

"Amerikan halkı için iki, dünya kamuoyu için bir önemli mesajım var" diyen Biden, "İlki, koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış olan Amerikalılar için. Koronavirüsten korunmanızı güçlendirmenin en iyi yolu, uygun olduğunuz anda hatırlatma dozu yaptırmaktır. Bu doz, aşılamalarının üzerinden 6 ay geçmiş olan 18 yaşından büyük tüm yetişkinler için onaylanmıştır. Güvenli ve ücretsiz. Tatil döneminde ek korumaya sahip olabilmek için hatırlatma dozunu şimdi yaptırın" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN