ABD’den İsrail’e ‘Rusya’ uyarısı: 'Son sığınağı olmak istemezsiniz’

ABD’den İsrail’e ‘Rusya’ uyarısı: 'Son sığınağı olmak istemezsiniz’

ABD yönetimi, Rusya'ya yönelik mali yaptırımlara katılması konusunda İsrail yönetimini uyardı. ABD'li yetkili, "Putin'in savaşlarını körükleyen kirli paranın son sığınağı olmak istemezsiniz" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon sonrasında birçok ülke Moskova rejimine karşı ağır yaptırım kararları aldı. Başta ABD ve AB olmak üzere pek çok yönetim, Rusya’nın mali kaynaklarını hedef alarak, Putin rejimini durdurmaya çalıştı.

Henüz Rusya’ya karşı bir yaptırım kararı almamış olan İsrail’e ise, ABD yönetiminden çarpıcı bir uyarı geldi. ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Tel Aviv yönetimine, “Putin'in savaşlarını körükleyen kirli paranın son sığınağı olmak istemezsiniz” denildi.

‘YASAKLAR KOYUN’ UYARISI

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna konuşan ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, Tel Aviv yönetiminin, batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlara katılması ve Rus oligarklara yasaklar koyması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Rusya’ya karşı alacağı yaptırım kararlarını Ukraynalıların memnuniyetle karşılayacaklarını söyleyen Nualand, Ukrayna'yı destekleyen uluslararası koalisyonun da memnun olacağını belirtti.

ABD'li yetkili ayrıca, “Putin'in savaşlarını körükleyen kirli paranın son sığınağı olmak istemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“PUTİN’İ EZMEK ZORUNDAYIZ”

Nuland, “Dünyadaki tüm demokrasilere, Putin'e uyguladığımız ihracat kısıtlamaları ve mali yaptırımlar konusunda bize katılmaları çağrısı yapıyoruz. Bu rejimi ezmek, ekonomisini ezmek zorundayız. İhtiyacı olan gelirlerini engellemeliyiz. Çevresindeki oligarkları ezmeliyiz. Bu yüzden tüm ülkeler gibi İsrail'i de bize katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Nuland, İsrail'in Ukrayna'ya askeri yardım sağlayıp sağlamayacağının ise İsrail hükümetinin elinde olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN