Afganistan'da yeni hükümet kuruldu iddiası

Afganistan'da yeni hükümet kuruldu iddiası

Taliban'ın silah gücüyle ele geçirdiği Afganistan'da son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ülkeden gelen haberlere göre; Taliban, Molla Abdulgani Birader öncülüğünde hükûmet kurdu.

Afganistan'dan son dönemde yaşanan gelişmeler ABD başta olmak üzere bölge ülkelerinden de yakınen takip ediliyor. Ülkeden gelen son habere göre, Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader öncülüğünde hükûmet kuruldu.

BLINKEN: HENÜZ KESİN BİR ŞEY YOK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'da hükümet kurulduğuna ilişkin iddiaların kesin olmadığını ancak gelişmelerden haberdar olduğunu söyledi. Blinken, bu konudaki haberleri gördüğünü ancak henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını dolayısıyla bu konudaki yorumunu gelecek günlerde konu netleştiğinde yapacağını belirtti.

TÜRKİYE VE KATAR'LA YAKIN ÇALIŞIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bir an önce yeniden açılması için Katar ve Türkiye ile yakın çalıştıklarını açıkladı.

blinken-1.jpg

ABD’li bakan, "Ortaklarımız Katar ve Türkiye ile başkentin ayağa kalkması ve Kabil havaalanının bir an önce yeniden açılması için yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

YARDIM HÜKÜMET ÜZERİNDEN GİTMEYECEK

Taliban’a yönelik yaptırımlara rağmen ABD’nin Afganistan halkına insani yardımda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Blinken, "Bu yardımlar, hükûmet üzerinden değil bağımsız kuruluşlar üzerinden gidecek." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN