Afrika'da milyonlarca çocuk okula gidemiyor

Afrika'da milyonlarca çocuk okula gidemiyor

Afrika'da milyonlarca çocuk koronavirüs ve kıtadaki silahlı çatışmalar nedeniyle eğitimden uzak kalıyor. Save the Children açıklama yaparak çocukların okula gidebilmelerine uygun ortamın oluşturulması için hükümetlere ve uluslararası kuruluşlara çağrı yaptı.

Afrika Kıtası'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve silahlı çatışmalar nedeniyle milyonlarca çocuğun okula gidemiyor.

İnsan hakları örgütü Save the Children yaptığı yazılı açıklamayla, çocukların okula gidebilmelerine uygun ortamın oluşturulması için hükümetlere ve uluslararası kuruluşlara çağrı yaptı.

Açıklamada, "Kovid-19 salgını ve silahlı çatışmalar nedeniyle Afrika'da milyonlarca çocuk okula gidemiyor." ifadesi kullanıldı.

Okula gidemeyen çocuklar nedeniyle eğitim sisteminin gerilediğine dikkati çekilen açıklamada, bu durumun önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması çağrısı yapıldı.

EN YAYGIN ÇOCUK İŞÇİLİK AFRİKA'DA

Dünya çapında 160 milyona yakın çocuk işçi bulunuyor. Çocuk işçiliğinin en yaygın bulunduğu bölge ise her 5 çocuktan birinin işçi olduğu Afrika olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN