AGİT, 330 gözlemci ile Kazakistan seçimlerini izleyecek

AGİT, 330 gözlemci ile Kazakistan seçimlerini izleyecek

Kazakistan'da 20 Kasım'da yapılacak erken Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 330 gözlemci ile izleyecek. AGİT'in yanı sıra demokratik kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından da çok sayıda gözlemci seçimleri yerinden izleyecek.

Kazakistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nurlan Abdirov, AGİT’in Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından ülkesindeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için görevlendirilen gözlem misyonu başkanı Urszula Gacek ile bir araya geldi.

Görüşmede, AGİT’in 20 Kasım’daki erken cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kazakistan’a 30 uzun vadeli ve 300 kısa vadeli gözlemciden oluşan bir heyet göndereceği bildirildi.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Başkanı Mateo Mecacci, haziranda Kazakistan’ı ziyaret etmiş ve Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüşmüştü. Tokayev, AGİT ile yakın bir ortaklık geliştirmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN