Akdeniz'de facia! Libya açıklarında 100 göçmeni taşıyan bot battı

Akdeniz'de facia! Libya açıklarında 100 göçmeni taşıyan bot battı

Libya’nın başkenti Trablus’un doğusunda yaklaşık 100 göçmeni taşıyan bot battı. Çok sayıdan göçmenin boğulmuş olabileceği belirtilen faciada, 14 kişi kurtarıldı.

Libya Sahil Güvenliği Sözcüsü Eyüb Gassim teknenin Trablus'un doğusunun açıklarında battığını duyurdu. 

14 göçmeni denizden kurtarmayı başardıklarını söyleyen Gassim teknede kaç göçmenin bulunduğu konusunda kesin rakam veremedi ancak uluslararası haber ajanslarına bilgi veren sahil güvenlik yaklaşık 100 göçmenin denizde kaybolduğunu aktardı.

Teknedeki göçmenlerin milliyetleri de netleşmedi. Göçmenlerin Avrupa'ya ulaşıp ulaşmaya çalıştıkları ya da nereden denize açıldığı da henüz belirlenmedi.

2014'ten beri 650 binden fazla göçmen Libya'dan yola çıkıp Akdeniz'i geçti. Geçen temmuzdan bu yana ise özellikle İtalya'nın da baskısıyla Libya'daki kaçakçılara yapılan operasyonlar nedeniyle göçmen trafiğinde düşüş yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN