Alarm durumundaki İsrail hedef gözetmiyor: Yine kendi askerlerini bombaladı

Alarm durumundaki İsrail hedef gözetmiyor: Yine kendi askerlerini bombaladı

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şiddetin dozunu arttırarak hedef gözetmeksizin bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail'e ait savaş uçakları 'yanlışlıkla' Gazze sınırında görev yapan kendi askerlerini vurdu.

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim'de başlayan savaş tüm şiddeti ve yıkıcılığıyla 22'nci gününe girerken İsrail güçleri Gazze'ye yönelik saldırılarının dozunu arttırdı. Dün gece saatlerinde topyekûn abluka altına alınan Gazze, şimdiye kadarki 'en şiddetli' hava saldırılarına maruz kaldı.

Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon insanın birbirleriyle ve dış dünyayla iletişimleri kesilirken, bölgeye ambulans ve yardım ulaşamıyor, ölü ve yaralılarla ilgili bilgi alınamıyor.

İsrail ordusu ise Gazze sınırında yapılanların İsrail'in resmi kara harekâtı olmadığını bildirerek kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Öte yandan, İsrail'in bu gece yarısı düzenlediği hava saldırılarında Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze Şeridi'ndeki Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef aldığı bildirildi.

YANLIŞLIKLA KENDİ ASKERLERİNİ BOMBALADI

Yerel medyanın aktardığı bilgilere göre, İsrail uçakları Gazze sınırı yakınlarında yanlışlıkla kendi askerlerini vurdu.

Haberde, "İsrail uçakları yanlışlıkla Gazze sınırında bir grup İsrail askerini bombaladı" ifadesi yer aldı.

DAHA ÖNCE DE BOMBALAMIŞTI

Savaşın ikinci gününde İsrail güçleri Gazze sınırı yakınındaki Aşdod kentinde bir araca ateş açmıştı. İsrail güçlerinin dur ihtarına uymayan ve Gazze yakınlarından İsrail'in orta kesimlerine doğru gitmek isteyen araçta öldürülen kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.

Savaşın üçüncü gününde ise Celil Garbi yakınındaki bir Yahudi yerleşim yerinde görev yapan İsrail güçleri, kontrol noktasına hızlıca yaklaşan araca ateş açmıştı. Saldırı sonucu 4 İsrail askeri yaralanarak hastanelere kaldırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN