DSÖ, Gazze için çağrıda bulundu: Yaralılara ulaşamıyoruz

DSÖ, Gazze için çağrıda bulundu: Yaralılara ulaşamıyoruz

Bombardıman altındaki ve dünyadan iletişimi kopan Gazze'de İsrail'in saldırılarının ardından bilgi alınamıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), altyapı sistemlerinin hedef alındığı saldırılar nedeniyle Gazze'de bulunan personellerine ulaşamadıklarını açıkladı ve ateşkes için çağrıda bulundu.

İsrail ve Filistin arasında başlayan savaş 22. günde devam ederken, İsrail güçlerinin Gazze şehrinin iletişim altyapısına düzenlediği saldırıların ardından bilgi akışı kesildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de bulunan personellerine ve sağlık tesislerine ulaşamadıklarını açıkladı.

"AMBULANSLAR YARALILARA ULAŞAMIYOR"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan DSÖ Direktörü Tedros Adhanım Ghebreyesus, yaşanan elektrik kesintisinin ambulansların yaralılara ulaşmasını imkansız hale getirdiğini söyledi.

Gazze'deki personelinin güvenliği konusunda endişeli olduğunu söyleyen Ghebreyesus, ateşkes için yetkiye sahip olan herkese çağrıda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN