Almanların üçte biri yabancı düşmanı

Almanların üçte biri yabancı düşmanı

Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir kamuoyu araştırmasına göre Almanların üçte bir yabancı düşmanı.

KARAR/ALMANYA 

Almanya’da vatandaşlar arasında yabancı düşmanı yaklaşımlar gün geçtikçe daha da artıyor. Leipzig Üniversite’sinde yapılan bir araştırmaya göre Almanların üçte biri yabancı düşmanı düşüncelere sahip. Doğu Almanya’da vatandaşların yüzde 47’si ”Yabancılar sosyal sistemi suistimal ediyor” şeklindeki bir ifadeye onay veriyor. Ancak açık bir yabancı düşmanı siyasi görüşe sahip olanların Almanya’daki oranı yüzde 6.

Almanya’da son yıllarda antisemit eğilimler düşüş gösterirken Müslümanlar ve romenler hakkındaki ön yargıların toplumda daha da derinleştiği gözlemleniyor. Almanların yüzde 55’i ”Ülkedeki Müslümanlardan dolayı kendimi zaman zaman kendi ülkemde yabancı gibi hissediyorum” ifadesine onay veriyor. Şimdi seçim olsa AfD’ye (aşırı sağ parti) oy veririm diyenlerin yüzde 55’inin yabancı düşmanı düşünceler taşıdıkları tespit edildi.

Aşırı sağ düşüncelere sahip olan kişiler FDP içinde yüzde 18, Sol Parti içinde yüzde 15 ve Yeşiller içinde yüzde 11 olduğu belirlendi. Bu rakamlar yabancı düşmanlığının sadece aşırı sağ parti seçmenleri içinde yaygın olmadığını gözler önüne seriyor. Araştırma sonuçlarını çıkardığı bir başka sonuç ise bir bölgede ne kadar az yabancı yaşıyorsa o kadar çok yabancı düşmanlığı var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN