Almanya lideri Scholz’dan İsrail'e ‘uluslararası hukuka uyun’ çağrısı

Almanya lideri Scholz’dan İsrail'e ‘uluslararası hukuka uyun’ çağrısı

İsrail’in Gazze’deki katliamı dünyanın dört bir yanından tepkilere rağmen sürerken, İsrail'e seslenen Şansölye Scholz, uluslararası hukuka uyma yönünde çağrı yaptı.

60. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, İsrail'i Refah'ta planladığı kara harekatına ilişkin endişelerin arttığı dönemde uluslararası hukuka uymaya çağırdı.

Scholz, İsrail'in kendisini savunma hakkının bulunduğunu belirterek, "ABD, Almanya ve diğer pek çok ülke de bunu ifade etmektedir. Söylenmesi gereken önemli şeyler konusunda da çok netiz. Birincisi, Gazze'ye insani yardımın ulaşması ve bugün olduğundan daha fazlasının ulaşması gerekiyor. İkincisi, yürütülen savaşın uluslararası hukuka uygun olması gerekiyor" dedi.

‘BARIŞ İÇİN TÜRKİYE’YLE GÖRÜŞTÜK’

Alman hükümetinin İsrail hükümetine endişelerini ilettiğini ve uluslararası hukuka uyma sorumluluklarını hatırlattığını aktaran Scholz, "İsrail’den bunu yapmalarını istiyoruz ve bu konuyu sürekli tartışıyoruz ve bunu yapmak için iyi bir nedenimiz var ve bu, hepimiz için çok önemli bir şey. Bu konuda çok netiz ki uluslararası hukuka ve kurallara uymak, sadece küresel olarak bazı anlaşmalara imza attığımız için yaptığımız bir şey değil insanlığa bakış açımızdan, nasıl olmak istediğimizden ve kendimizi nasıl görmek istediğimizden kaynaklanan bir şeydir" diye konuştu.

Scholz, İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması ve iki devletli çözümün bulunması konusunda Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Başbakan ayrıca, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması, barış ve iki devletli çözüm için çalıştıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN