'Hiç bu kadar endişelenmemiştik' Almanya yeniden kovidin pençesinde

'Hiç bu kadar endişelenmemiştik' Almanya yeniden kovidin pençesinde

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19, Almanya’da yeni rekorları da beraberinde getirdi. Alman yetkililer, günlük 65 bin 371 vaka sayısıyla karşı karşıya kaldıklarını duyurdu. Hastanelerdeki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çeken Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, "Bu zamana kadar hiç bu kadar endişelenmemiştik" dedi.

Dünyadaki etkisi süren koronavirüs (Kovid-19) salgını Almanya'da yeniden yükselişe geçti. Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI), ülkedeki duruma ilişkin paylaştığı verilere göre Almanya'da, son 24 saatte 65 bin 371 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, toplam vaka sayısı ise 5 milyon 195 bin 321’e ulaştı.

Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 264 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da toplam can kaybı sayısı ise 98 bin 538’e yükseldi.

1 HAFTADA 280 BİN KİŞİYE BULAŞTI

Almanya'da tam 1 hafta içinde virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 280 bin 161 olarak belirlendi. Yoğun bakım servislerinde tedavi gören 3 bin 296 hasta sayısından bin 672’sinin solunum sistemine bağlı olduğu açıklandı.

83 milyonluk nüfusa sahip Almanya’da halkın yüzde 67.6’sı, 11 ay içinde iki doz aşı oldu.

'HİÇ BU KADAR ENDİŞELENMEMİŞTİK'

Sputnik'in Reuters'tan aktardığ habere göre, Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler şu ifadeleri kullandı:

''Hastanelerdeki durum giderek kötüleşiyor. Bu zamana kadar hiç bu kadar endişelenmemiştik. Ağır korona virüs hastalarının sayısı artarken, felçli ve diğer ağır hastalar yoğun bakım yatağı aramak zorunda kalıyor. Böyle devam ederse durum daha da kötüleşecek. Şimdi karşı önlem almazsak gerçekten çok kötü bir Noel geçireceğiz.

VAKA SAYILARI AÇIKLANANDAN EN AZ 2 VEYA 3 KAT DAHA FAZLA

Ülkemizde acil bir durum var. Bunu görmüyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Salgının dördüncü dalgasını kırabilmek için önlemler alınmalı. Alınmaması ve aşılama oranının önemli ölçüde artmaması durumunda salgının bu dalgası önceki tüm dalgaları geçebilecektir. Kulüpler ve barlar virüsün en hızlı yayıldığı kırmızı noktalar, benim bakış açıma göre kapatılmaları gerekiyor. Büyük etkinliklerin iptal edilmesi gerekirdi, salgının yayılmasında temasın önemli olduğu biliniyor ve bunu durdurabilmek için temas kısıtlaması ve 2G kurallarının tutarlı bir şekilde uygulanması lazım. Sadece aşılanmış ve iyileşmiş kişilerin alanlara erişimi sağlanmalıdır.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN