Almanya’dan Türkiye’ye Patriot desteği: 150 asker de gönderilecek

Almanya’dan Türkiye’ye Patriot desteği: 150 asker de gönderilecek

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, Almanya’nın haziran ayı sonundan itibaren Türkiye’ye bir Patriot savunma ünitesi ve 150 asker göndereceğini açıkladı. Sorg, kararın NATO’nun güneydoğu kanadının hava ve füze savunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Almanya, Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemi konuşlandırmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, sosyal medya hesabından Türkçe yaptığı paylaşımda, haziran ayı sonundan itibaren Türkiye’ye bir Patriot savunma ünitesi ile 150 Alman askerinin gönderileceğini duyurdu.

Sorg, Almanya Silahlı Kuvvetleri’nin bu adımla Türkiye’ye önemli bir NATO müttefiki olarak destek vereceğini belirtti. Büyükelçi, konuşlandırmanın NATO’nun güneydoğu kanadının hava savunma ve füze savunmasına “değerli bir katkı” sağlayacağını ifade etti.

“NATO’NUN GÜCÜ BİRBİRİMİZİ KORUMAMIZDAN GELİYOR”

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg, paylaşımında NATO içindeki dayanışma vurgusunu öne çıkardı. Sorg, “NATO’nun gücü, birbirimizi korumamız ve savunmamızı ittifak olarak birlikte şekillendirmemizden gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi, son haftalarda yaşanan gelişmelerin ittifak dayanışmasının önemini gösterdiğini belirterek, Türkiye’nin İran tarafından balistik füzelerle hedef alındığını ve bu füzelerin tamamının NATO tarafından imha edildiğini kaydetti.

PATRİOT SİSTEMİ TÜRKİYE’DE KONUŞLANDIRILACAK

Paylaşıma göre Almanya’nın göndereceği Patriot savunma ünitesi, Türkiye’nin hava ve füze savunma kapasitesine destek amacıyla görev yapacak. Birliğin haziran sonundan itibaren Türkiye’de konuşlandırılması planlanıyor.

Almanya’nın bu kararı, bölgede İran savaşı sonrası artan güvenlik riskleri ve NATO’nun güneydoğu kanadındaki savunma tedbirleri kapsamında değerlendiriliyor.

TÜRKİYE’YE NATO DESTEĞİ MESAJI

Sorg’un açıklaması, Türkiye’nin bölgesel güvenlik riskleri karşısında NATO müttefiklerinden aldığı desteğin sürdüğünü gösterdi. Almanya’nın Patriot kararı, hem Türkiye’nin hava savunmasına katkı hem de NATO içinde ortak savunma anlayışının güçlendirilmesi yönünde bir adım olarak öne çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN