Anne ve babalar dikkat! Kinder'den sonra Nestle'de de bakteri krizi büyüyor

Anne ve babalar dikkat! Kinder'den sonra Nestle'de de bakteri krizi büyüyor

Kinder çikolatalarında salmonella bakterisi bulunmasının ardından şimdi de Nestle markası olan Buitoni pizzalarda Koli Basili (E.coli) bakterisi ortaya çıktı. Pizzalardan yiyen 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kinder çikolatalarında salmonella bakterisi bulunmasından sonra Belçika'daki fabrika mühürlenmişti. Şimdi de Nestle markası olan Buitoni pizzalarda Koli Basili (E.coli) bakterisi ortaya çıktı. Pizzalardan yiyen 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Fransa'daki Buitoni fabrikasında ise arama yapıldığı belirtildi.

Öte yandan Avustralya'da çikolataların yanı sıra paketli ıspanaklar için halka uyarı yapıldı.

Ülke basınındaki haberlere göre, 22 Mart'ta Paris Kamu Savcılığınca "adam öldürme", "aldatma" ve "başkalarının hayatını tehlikeye atma suçlamalarıyla soruşturma açılan olayla ilgili Caudry kentindeki Buitoni fabrikasında ve Issy-les-Moulineaux kentindeki Nestle'nin genel merkezinde arama yapıldı.

Nestle merkezi ile Buitoni fabrikasındaki aramayı Çevre ve Kamu Sağlığına Yönelik Saldırılarla Mücadele Merkez Ofisi adına jandarma ekibi gerçekleştirdi.

BUİTONİ MARKA PİZZALARDAN 75 KİŞİYE BAKTERİ BULAŞTI

Nestle grubuna ait Buitoni marka Fraich'Up donmuş pizzalar 18 Mart'ta E.coli bakterisi içerdiği için geri çağrılmıştı. Basında pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı.

zort-1.jpg

PEYNİRDE DE LİSTERİYA BAKTERİSİ ÇIKTI

Rappel Conso adlı internet sitesinde, Lactalis grubunun Livarot kentindeki fabrikasında üretilen Normanville ve Graindorge marka 6 çeşit peynirde listeriya bakterisi tespit edildiği belirtildi.

Tüketicilerden, bu peynirleri satın almamaları veya aldıkları peynirleri iade etmeleri istendi.

zort-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN