Bebek mamalarında büyük kriz: Mamalar toplatıldı, aileler ürün bulamıyor

Bebek mamalarında büyük kriz: Mamalar toplatıldı, aileler ürün bulamıyor

Kinder skandalının ardından şimdi de pudra içerikli bazı bebek mamalarının piyasadan toplatılması üzerine yaşanan tedarik krizi nedeniyle aileler ürün bulamıyor. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, krizin çözülmesi için harekete geçti.

ABD'de pudra içerikli bazı bebek mamalarının piyasadan toplatılması üzerine tedarik krizi yaşandı. Aileler ürün bulamayınca Beyaz Saray'dan yaşanan durumla ilgili açıklama geldi.

2021'in ikinci yarısı yaşanmaya başlanılan bebek maması tedarik sıkıntıları, şubat ayında sağlık firması Abbott'ın Michigan'daki tesisinde üretilen pudra içerikli mamaların "güvensiz" olduğu gerekçesiyle toplatılmasıyla zirve yaptı.

Son aylarda aileler raflarda bebek maması bulmakta zorlanırken üreticiler de tam kapasite çalışmalarına rağmen yoğun talebe yetişemediklerini bildirdi.

FDA, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Konu, Beyaz Saray'ın da gündemine geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında bu konunun sorulması üzerine, "FDA, bebek maması sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışıyor." ifadesini kullandı.

Psaki, FDA'in bebeklerin ve Amerikan halkının sağlığını korumak için Abbott'ın ürettiği mamaları toplattığına işaret ederek söz konusu krizin çözümü için FDA ve mama üreticilerinin birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN