AP’den Türkiye ve Yunanistan analizi: İki ülkedeki seçimler bölgenin tansiyonunu yükseltecek

AP’den Türkiye ve Yunanistan analizi: İki ülkedeki seçimler bölgenin tansiyonunu yükseltecek

Son yıllarda ciddi manada gerilen Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin ele alındığı AP’de yayınlanan bir analizde, 2023’te iki ülkenin de seçime gideceği aktarılırken, bu durumun söylemlerin dozunu artıracağı belirtildi.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press’te (AP) yayınlanan analizde, “Her iki ülke de 2023'ün ilk yarısında söylemlerin dozunu daha da artıracak olan seçimlerle karşı karşıya ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, daha küçük bir Avrupa ülkesinin daha büyük bir komşu güç tarafından işgalinin artık düşünülemez olmadığını gösterdi” diye kaydedildi.

Analistlerin ‘temkinli’ davranıldığını söylediği raporda, sözlü tartışmaların tırmanmasına rağmen komşu iki ülkenin arasında askeri çatışmanın olası olmadığını düşündükleri belirtildi.

‘TÜRKİYE’NİN ABD’YLE ARASI KÖTÜ’

Haber ajansına konuşan analistler, seçimlerin yaklaşmasının yanı sıra, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerindeki gerginliklerinin olduğunu söylüyor. ABD, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemi satın almasının ardından 2019'da Türkiye'yi F-35 programından çıkarmıştı.

‘YUNANİSTAN KULİS YAPIYOR’

Öte yandan, Yunanistan’ın daha büyük ve daha güçlü komşusunun F-16 satın almasını engellemek için Washington'la kulis yaptığı belirtilen analizde, Yunanistan’ın aynı zamanda yeni savaş uçakları ve şu anda inşa edilmekte olan yeni savaş gemilerini içeren askeri tedarik ve modernizasyon programını sürdürdüğü ekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN