Asya’da Taylor Swift krizi

Asya’da Taylor Swift krizi

Singapur’un Taylor Swift konserlerini ‘kapatması’ Asya’da krize neden oldu. Hükümet, dünyaca ünlü pop yıldızının Eras turnesinin Güneydoğu Asya ayağında 6 gün boyunca sadece Singapur’da sahneye çıkması için Swift’e en az 18 milyon dolar ödeme yaptı. BBC’ye göre Singapur’un bu hamlesi bölgedeki ülkeler arasında “düşmanlık yarattı”.

Singapur yönetiminin, Güneydoğu Asya ülkeleri arasında sadece kendi topraklarında konser vermesi için Taylor Swift’e yaklaşık 18 milyon dolar ödediği iddiası tartışma yarattı. Hükümet, dünyaca ünlü pop yıldızının Eras turnesinin Güneydoğu Asya ayağında 6 gün boyunca sadece Singapur’da sahneye çıkması için Swift’e en az 18 milyon dolar ödeme yaptı.

Diğer yandan Singapur Kültür Bakanı Edwin Tong, devlete ait haber sitesi CNA’ya yaptığı açıklamada rakamın “öne sürülen kadar yüksek olmadığını” savunurken, sanatçıya ne kadar para ödendiğini söylemedi. BBC ve ABD’nin tanınmış gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Singapur’un bu hamlesinin bölgedeki ülkeler arasında “düşmanlık yarattığını” yazdı.

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, 20 Şubat’taki açıklamasında, Singapur hükümetinin sadece ülkede sahneye çıkması için konser başına Swift’e 2 ila 3 milyon dolar ödediğini ileri sürmüştü. Tayland lideri, bu yaklaşık rakamla ilgili bilgileri konseri düzenleyen AEG şirketinden aldığını söylemişti.

Filipinli parlamenter Joey Salceda da perşembe günkü açıklamasında “Ülkelerimiz iyi dost. Dolayısıyla bu tür hareketler bizi üzüyor” dedi. Salceda, ayrıca Filipin Dışişleri Bakanlığı’ndan Swift’le yapılan anlaşmaya ilişkin detayları açıklaması için Singapur yönetimine baskı uygulamasını istedi.

WSJ’nin haberinde 2-3-4 ve 7-8-9 Mart’ta düzenlenecek konserler için en az 300 bin bilet satıldığı, bunların çoğunun yabancılar tarafından alındığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN