Avrupa'da göçmen krizi tırmanıyor: İtalya'dan 'Bizi yalnız bıraktınız' tepkisi

Avrupa'da göçmen krizi tırmanıyor: İtalya'dan 'Bizi yalnız bıraktınız' tepkisi

İtalya'da düzensiz göçmen sayısının rekor kırmasıyla hükümet, diğer AB ülkelerine "sorumluluğu paylaşma" çağrısı yaptı. İtalya, "Avrupa tarafından yalnız bırakıldıklarını" vurgularken, Almanya ve Fransa başta olmak üzere diğer AB ülkeleri, sınırlarındaki güvenlik önlemlerini artırdı.

İtalya’ya bağlı küçük ada Lampedusa’ya bir günde 6 bin 800 göçmenin gelmesi ve karşılama merkezinde yer kalmamasının ardından ülke alarm durumuna geçti. Çoğu Tunus’tan teknelerle gelen göçmenlerin sayısının bu hafta başından bu yana 11 bini aştığı açıklandı.

Başbakan Giorgia Meloni, Avrupa Birliği’ni (AB) Kuzey Afrika’dan gelen göçmen teknelerini önlemek için ortak misyon kurmaya çağırdı. Lampedusa Belediye Başkanı Filippo Mannino ise Avrupa’nın İtalya’yı yalnız bıraktığını ifade etti.

1-009.jpgİtalya Başbakanı Giorgia Meloni

DİĞER ÜLKELER GÖÇMENLERİ İSTEMİYOR

Sözcü'de yer alan habere göre; İtalya’ya bu yıl giren düzensiz göçmen sayısının geçen yıla göre iki kat artarak 130 bine yaklaşması üzerine aşırı sağcı Meloni hükümeti Avrupa’dan yardım isterken, diğer ülkeler çözümü İtalya sınırında önlemleri artırmakta buldu.

Almanya, İtalya'dan göçmen almayacağını duyurdu, Fransa ise İtalya sınırındaki güvenlik önlemlerini ikiye katladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN