BAE, Afganistan eski Cumhurbaşkanı'nın faaliyetlerini kısıtladı mı?

BAE, Afganistan eski Cumhurbaşkanı'nın faaliyetlerini kısıtladı mı?

Taliban, eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı devlet görevlilerinin siyasi faaliyetlerinin BAE tarafından kısıtlandığını öne sürdü. BAE makamlarından herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Taliban yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı devlet görevlilerinin siyasi faaliyetlerine kısıtlama getirildiğini iddia etti.

Geçici Hükümet Sözcü Yardımcısı Ahmadullah Vasik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BAE'de bulunan Gani, eski güvenlik danışmanı Hamdullah Muhib ve Belh vilayeti eski Valisi Ata Muhammed Nur'un bu ülkedeki siyasi faaliyetlerine BAE tarafından kısıtlama getirildiğini iddia etti.

Vasik, söz konusu kişilerin siyasi faaliyetlerine nasıl bir kısıtlama getirildiği konusunda bilgi paylaşmadı.

Bu konuda henüz BAE makamlarından resmi açıklama yapılmadı.

Başkent Kabil'in 15 Ağustos'ta Taliban'ın eline geçmesiyle eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve birçok üst düzey hükümet yetkilisi BAE'ye kaçmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN