Bangladeş'te Dang humması endişesi: Bir günde 53 vaka

Bangladeş'te Dang humması endişesi: Bir günde 53 vaka

Bangladeş'te Dang humması yeniden ortaya çıktı. Ülkede son bir günde 53 vaka tespit edildi. Ölümcül sonuçlara neden olabilen hastalık yılbaşından beri 726 kişide görüldü.

Bangladeş'te ilk olarak 2000 yılında ortaya çıkan Dang humması nedeniyle 93 kişi hayatını kaybetmişti ancak sonraki yıllarda neredeyse hiç can kaybı yaşanmamıştı. Endişelendiren hastalık 2018 yılında yeniden ortaya çıktı ve 10 bin 148 kişiye bulaştı. 26 kişi ise bu nedenle hayatını kaybetti. Ülkede hastalık nedeniyle, 2019'da 179, geçen yıl ise 3 kişi öldü.

SON BİR GÜNDE 53 VAKA

Dhaka Tribune"ün haberine göre, Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son 24 saatte 53 dang humması vakasının tespit edildiği aktarıldı. Hızla artan vaka sayısı ise korkuttu. Yılbaşından beri kaydedilen vaka sayısı bu son açıklanan verilerle birlikte 726'ya yükseldi.

DANG HUMMASI NEDİR?

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir hastalık. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ise ölümcül olabiliyor. Vakalar genellikle yağış dönemleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve martta artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.

Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN