BBC dünyaya duyurdu: Merhaba Türkiye

BBC dünyaya duyurdu: Merhaba Türkiye

İngiliz medyasından BBC, Türkiye'nin uluslararası alanda "Turkey" olan adını, ''Türkiye'' olarak değiştirmek için BM'ye yapmaya hazırlandığı başvuruyu haberleştirdi. Haberde ''Türkiye, uluslararası alanda 'Turkey' olarak tanınan adını 'Türkiye' olarak yeniden markalaştırıyor. Ancak bu değişikliğin yalnızca bir fonetik telaffuzdan çok daha fazlasını temsil ettiği düşünülüyor'' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin yabancı dillerde 'Turkey' olarak kullanılması artık sonlandırıldı. BBC bu haberi tüm dünyaya "Goodbye Turkey, hello Türkiye" şeklinde duyurdu.

İngiliz medyasından BBC, Türkiye'nin uluslararası alanda "Turkey" olan adını değiştirmek için Birleşmiş Milletler'e (BM) yapmaya hazırlandığı başvuruyu haberleştirdi.

Haberde "Goodbye Turkey, hello Türkiye (Güle güle Turkey, hoşgeldin Türkiye)" ifadesi kullanılırken, Türkiye'nin dünyada değişen imajından da bahsedildi.

"Türkiye, uluslararası alanda 'Turkey' olarak tanınan adını 'Türkiye' olarak yeniden markalaştırıyor. Ancak bu değişikliğin yalnızca bir fonetik telaffuzdan çok daha fazlasını temsil ettiği düşünülüyor" ifadesinin kullanıldığı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye'nin, özellikle savunma sanayiinde ve diziler aracılığıyla kültür/sanat alanında yurt içi ve yurt dışında attığı adımlar hatırlatıldı.

Haberde, Türkiye'ye ait resmi kurumların İngilizce yayın yapan sosyal medyalarında, sıklıkla "Türkiye" ifadesini kullanmaya başladığı belirtildi.

Türkiye, "Türkiye" adının İngilizce metinlerde daha da yaygın şekilde kullanılması için harekete geçmiş, bunun bir sonucu olarak ihraç edilen ürünlerin üzere basılan "Made In Turkey" ibaresi "Made In Türkiye" şeklinde değiştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN