Belarus'tan S-400 hamlesi: Ortak füze üretecekler

Belarus'tan S-400 hamlesi: Ortak füze üretecekler

Ukrayna işgalinde Kremlin’e destek veren Belarus’un lideri Lukaşenko, Rusya'dan S-400 hava savunma füze sistemi satın aldıklarını açıkladı. Lukaşenko, ayrıca Rusya ile ortak füze üreteceklerini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karadan girmek için topraklarını kullandığı Belarus’tan S-400 hamlesi geldi. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın Nijegorod Bölge Valisi Gleb Nikitin ile Minsk’te yaptığı görüşmede Rusya’dan silah satın aldıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaştıklarını ifade eden Lukaşenko, "Rusya’dan ihtiyacımız olan sayıda ‘S-400’ ve ‘İskender’ satın aldık, ordumuzu silahlandırdık. Artık bu silahlarla ordumuz bambaşka bir ordu oldu." dedi.

'PUTİN İLE FÜZE ÜRETİMİNDE ANLAŞTIK'

Belarus’un, askeri alan dahil pek çok türde üretim yapan sanayisinin temellerini koruduğunu ve geliştirdiğini kaydeden Lukaşenko, “Putin ile füze üretimini müzakere ettik. Yaptığımız yeni füzeleri mükemmele ulaştırmaya yardımcı olacaklar. Önemli ilerleme sağladık ancak Ruslarla daha hızlı bir şekilde normal füze yapacağız.” diye konuştu.

Bu yöndeki çalışmaların bir yıl süreceğine işaret eden Lukaşenko, daha hızlı imkan oluşması halinde yıl sonuna kadar İskender füzesi üretebileceklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN