Belarus lideri Lukaşenko'dan sınırları kapatma talimatı

Belarus lideri Lukaşenko'dan sınırları kapatma talimatı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, güvenlik güçlerine sınırları kapatma talimatı verdi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Güvenlik Konseyi üyeleri ile yaptığı toplantıda güvenlik güçlerine sınırları kapatma talimatı verdi.

Lukaşenko, “Bugünden itibaren bitişik taraftan, ister güneyden ister batıdan Belarus topraklarına tek bir ayak bile basmamalı” dedi.

Ayrıca, güvenlik organlarından devlet sınırlarının korunması ve ihlallerini önleme çalışmalarını güçlendirmelerini isteyen Lukaşenko, “Yapmamız gereken şey bu. Tanrı korusun, komşu ülkeler oraya çağırdıkları insanları resmi kontrol noktalarından kovma taktiği uygulamaya başlayabilirler. Sonuçlarının ne olacağını biliyorsunuz, onlar da biliyor. Onları uyardık, şimdi onlar düşünsün” ifadelerini kullandı.

'BUNLAR NAZİ'

Topun artık komşu ülkelerde olduğunu belirten Lukaşenko, “İnsanları öldürmek veya yarı ölü şekilde topraklarımıza atmak... Bunlar Nazi, söylenecek başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Belarus Devlet Sınır Komitesi Sözcüsü Anton Bıçkovskiy, çarşamba günü Litvanya sınırında ağır yaralı durumda bulunan Irak vatandaşı bir göçmenin daha sonra hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Belarus Soruşturma Komitesi, ölen kişiye şiddet uygulandığının belirlendiğini ve cinayet soruşturması başlatıldığını duyurmuştu.

Daha önce Litvanya, Belarus sınırında gözaltına alınan yasadışı göçmenlerin sayısında artış olduğunu duyurmuştu. 2 Temmuz’da ülke yetkilileri yoğun göçmen akını nedeniyle acil durum ilan etmişti.

Lukaşenko, ülkesinin artık Avrupa Birliği’ne geçmeye çalışan yasadışı göçmenleri durdurmaya çalışmayacağını, Batı’nın yaptırımları yüzünden Minsk’in yasa dışı göçü durdurmaya 'ne parası ne de gücü' olmadığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN